Εργαστήρι Έκφρασης & Συναισθημάτων

Εργαστήρι Έκφρασης και Συναισθημάτων

Emotion Workshop

@ (F)light School  by Eleana Kokkini (Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc Sport and Exercise Psychology)

Τι είναι το Mental Coaching;

Πρόκειται για μια νέα ιδέα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα και όχι μόνο. Το Mental Coaching είναι βασισμένο σε παραδοσιακές ιδέες και πρακτικές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και επηρεασμένο από καινοτόμες έρευνες και προγράμματα της Αθλητικής Ψυχολογίας  και Ψυχολογίας της Άσκησης (Sport and Exercise Psychology).

Το «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» είναι εκείνο το ρητό που μπορεί να εκφράσει τον όρο Mental Coaching και να αποδώσει τη χρησιμότητα του για το σύγχρονο άνθρωπο με τον καταλληλότερο τρόπο. Σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση, η ανθρώπινη υγεία δεν αφορά μόνο το σωματικό κομμάτι και τη βελτίωση του. Ένα δυνατό, γυμνασμένο και υγιές σώμα είναι σαφώς απαραίτητο αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τις υπόλοιπες πτυχές της υγείας μας που έχουν ανάγκη από τη δική τους συστηματική εξάσκηση. Το Mental Coaching απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν –εκτός από τη σωματική τους υγεία- την πνευματική, ψυχική και κοινωνική τους υγεία. Η πρακτική εξάσκηση των ψυχολογικών, πνευματικών και κοινωνικών μας δεξιοτήτων οδηγεί στην καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας και την πετυχημένη αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη γενικότερη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Θέλω το παιδί μου:

  • Να μάθει να θέτει στόχους στη ζωή του και να τους πραγματοποιεί
  • Να γίνει πιο επικοινωνιακό
  • Να γίνει πιο υπεύθυνο
  • Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση
  • Να μάθει να αντιμετωπίζει το άγχος του
  • Να μάθει να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματα του

Το “Εργαστήρι Έκφρασης και Συναισθημάτων” (Emotion Workshop) για παιδιά και εφήβους έρχεται στο (F)light School.  Οι μαθητές 5 έως 12 ετών έχουν τη δυνατότητα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, ασκήσεις και παιχνίδια, να εκπαιδευτούν και να εξασκήσουν τις βασικές πνευματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές τους δεξιότητες όπως η ρύθμιση του συναισθήματος (emotion regulation), η θέσπιση στόχων (goal setting), ο εσωτερικός διάλογος (self- talk) και η επικοινωνία. Παιδιά και έφηβοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα (F)light Classes οι μαθητές μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την αυτοβελτίωση, κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο στην εξέλιξη της ζωής τους από εδώ και πέρα.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο “Εργαστήρι Έκφρασης και Συναισθημάτων”. Το μυαλό μας, όπως και το σώμα σας, χρειάζεται φροντίδα και εξάσκηση. Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε σε επαφή με το Mental Coaching.