Σιάτσου /Shiatsu

Άγγιγμα ευεξίας, για την αποκατάσταση και  εξισορρόπηση της Ζωτικής Ενέργειας του σώματος

Η λέξη Shiatsu είναι ιαπωνική και σημαίνει: πίεση με τα δάχτυλα. Η μετάφραση αυτή γίνεται για να συνεννοούμαστε, αλλά εννοιολογικά δεν καλύπτεται η τεχνική. Κάθε εφαρμογή που βασίζεται στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική, σα βάση έχει την έννοια του Κι ή Qi ή Chi δηλαδή της ζωτικής ενέργειας που ρέει στο σώμα μέσα από ένα σύστημα καναλιών που λέγονται Μεσημβρινοί.

Το Shiatsu ανήκει στις Παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές της Ανατολής, όπως ο βελονισμός η Yoga  και το Τσι Κουνγκ. Σύμφωνα με την θεωρία των τεχνικών αυτών που «βλέπει» τον άνθρωπο ολιστικά, το σημαντικότερο είναι η ροή της Ζωτικής Ενέργειας (Qi) που ρέει μέσα στον ζωντανό οργανισμό. Κάθε μπλοκάρισμα της ενέργειας αυτής επιφέρει δυσλειτουργίες και τελικά πόνο. Για να κατανοήσουμε την ολιστικότητα των τεχνικών αυτών θα πρέπει να αντιληφθούμε και την  θεωρία του Γιν και του Γιανγκ. Το Γιν και το Γιανγκ είναι δυο αντίθετες αλλά αλληλοεξαρτώμενες ενέργειες ή καταστάσεις που επιφέρουν την ισορροπία σε καθετί.  Οι ποιότητες τους είναι αντίθετες αλλά τόσο απαραίτητες η μία για την άλλη και τελικά για την εξισορρόπηση.

Συνεδρία Shiatsu:

Σε μια συνεδρία Shiatsu, είναι απαραίτητη η λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού, για να μπορέσει ο θεραπευτής να κατανοήσει εκτός από την σωματική κατάσταση του θεραπευόμενου, την ψυχική και την πνευματική. Επίσης χρειάζεται και η «διάγνωση» Hara, για την καλύτερη αντίληψη της ενεργειακής κατάστασης του οργανισμού. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται επιλέγονται προσεκτικά κάθε φορά γιατί στοχεύουν στο να διορθώσουν συγκεκριμένες ανισορροπίες που εντοπίστηκαν στην ενεργειακή αξιολόγηση.

Είναι προσαρμοσμένες στο να τονώνουν και να εξισορροπούν το βίο-ενεργειακό δυναμικό του σώματος, όπου εκείνο το χρειάζεται. Επιλέγονται από μια ευρεία γκάμα που περιλαμβάνει τις γνωστές σταθερές (στατικές) πιέσεις, τις διατάσεις, τις κινητοποιήσεις αρθρώσεων και τις μαλάξεις.

Συνήθως σε μια συνεδρία δουλεύεται όλο το σώμα, αλλά εάν χρειάζεται, ο θεραπευτής επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η πλάτη, η κοιλιά, το πρόσωπο ή τα πόδια. Ρωτά τον θεραπευόμενο πώς νιώθει για να κατανοήσει ακόμα βαθύτερα την ενεργειακή του κατάσταση.

Ένα συναίσθημα ηρεμίας, βαθιάς χαλάρωσης και ανακούφισης επέρχεται κατά τη διάρκεια και μετά από μια συνεδρία.

Στην αρχή χρειάζονται 1-2 συνεδρίες την εβδομάδα που σταδιακά αραιώνουν.

Σε τι ωφελεί?

  • Χρόνιοι πόνοι όπως: πόνοι στη μέση και την πλάτη, ισχιαλγία, αυχενικό, ημικρανίες, μυϊκή ένταση, πιάσιμο, κόπωση ή αδυναμία, κράμπες, δυσκαμψία και πόνοι στις αρθρώσεις
  • Κόπωση, ατονία, αδυναμία
  • Τραυματισμοί, θλάσεις και άλλες κακώσεις
  • Αρθριτικά, τενοντίτιδα, περιαρθρίτιδα, ρευματισμοί
  • Νευραλγίες, μούδιασμα, τρέμουλο, παράλυση και ατροφία
  • Δύσπνοια, χρόνιος βήχας, χρόνια φαρυγγίτιδα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, άσθμα
  • Δυσκολία στη χώνευση, καούρες, ανορεξία, υπερβολική πείνα ή βουλιμία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κολίτιδα, φούσκωμα κ.ά. ·
  • Ταχυπαλμίες, υψηλή και χαμηλή πίεση, αδύναμη κυκλοφορία, κρύα άκρα, διόγκωση αγγείων
  • Αισθητική, χαλάρωση, ρυτίδες, πρήξιμο κ.ά.

Το πιο σημαντικό όφελος  που μπορούμε να κερδίσουμε από το Shiatsu είναι ότι με την βοήθεια του εξειδικευμένου θεραπευτή, ερχόμαστε σε βαθύτερη  επαφή με το σώμα μας και με όλες τις διαστάσεις της οντότητας μας (σωματική, ψυχική, πνευματική).

Κλείστε τώρα ένα ραντεβού

απολαύστε μια συνεδρία Shiastu από του ειδικευμένους θεραπευτές του κέντρου μας