Ολιστικό μασάζ / Holistic massage

Για το Ολιστικό μασάζ έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Όμως τι τελικά ισχύει?

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν “Ολιστικό μασάζ” αυτό που καταλαβαίνουν είναι μασάζ σε όλο το σώμα. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι ακριβώς σημαίνει Ολιστικό Μασάζ.

Η αλήθεια είναι ότι Ολιστικό μασάζ δεν υπάρχει! Αυτό που υπάρχει είναι συνδυασμός τεχνικών μασάζ Ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης π.χ. συνδυασμός ρεφλεξολογίας με shiatsu ή βαθέος ιστού με βεντούζες ή όποιον άλλο συνδυασμό επιλέξει ο θεραπευτής για να έχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Οι Ολιστικοί θεραπευτές, εκπαιδεύονται σε αρκετές τεχνικές, αλλά η σημαντικότερη εκπαίδευση που παίρνουν είναι να παρατηρούν, να ακούν και να αφουγκράζονται, με σεβασμό και προσοχή τον θεραπευόμενο, για να καταφέρουν να εντοπίσουν την αιτία που βρίσκεται πίσω από το σύμπτωμα. Γενικά είναι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, κατανόηση και πολλή αγάπη για τον άνθρωπο που ζητάει την βοήθεια τους. Έχουν διαφορετική οπτική γωνία που “βλέπουν” και αντιλαμβάνονται τη Ζωή. Καθοδηγούνται από την αντίληψη ότι ασθένεια δεν είναι το σύμπτωμα αλλά η αιτία που βρίσκεται πίσω από αυτό και τρέφουν βαθύ σεβασμό στην αυτοϊατική ικανότητα του οργανισμού.

Προσπαθούν με τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους να “ξυπνήσουν” το παγωμένο μυοσκελετικό σύστημα, να χαλαρώσουν το αγχωμένο νευρικό σύστημα, να ενεργοποιήσουν το κουρασμένο ανοσοποιητικό σύστημα και να ξαναθυμίσουν στο σώμα το δρόμο προς την Υγεία!