Ζεστές πέτρες / Hot stones massage

To Hot stones massage (μάλαξη με ζεστές πέτρες) είναι μια τεχνική που έρχεται και αυτή από τους αρχαίους πολιτισμούς . Αναφορές βρίσκουμε στους πολιτισμούς  των  Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής, των Μάγιας, των Αζτέκων,  των Χαβανέζων Καχούνα,  των Κινέζων, των Ιρανών, των Ινδών, των Αιγυπτίων και φυσικά των Ελλήνων.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί πανάρχαια θεραπεία που βασίζεται στην ευεργετική επίδραση της μητέρας γης – αιώνιο σύμβολο γονιμότητας και τροφού που θρέφει και θάλπει τα  παιδιά της.

Το HSM αποτελεί παραλλαγή του κλασικού  χαλαρωτικού μασάζ, αλλά οι πέτρες μπορούν να ενσωματωθούν στις περισσότερες τεχνικές των εναλλακτικών θεραπειών – wellness treatments. Είναι μία μέθοδος, η οποία συνδυάζει την τεχνική του μασάζ, με τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και ακολουθεί το μασάζ με τις θερμές πέτρες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου και μαγνησίου.

Το Hot stones massage δεν περιλαμβάνει απλώς το «γλίστρημα» των λαδωμένων λίθων στην επιδερμίδα. Οι πέτρες αποτελούν εργαλεία μάλαξης του μυϊκού ιστού. Η πίεση γίνεται σε βαθμό άνετο για τον δέκτη. Φυσικά, ο θεραπευόμενος μπορεί να ζητήσει ελαφριά, μέτρια ή έντονη πίεση και ο θεραπευτής προσαρμόζει ανάλογα τη συνεδρία.

Η θερμότητα από τις πέτρες χαλαρώνει τους μύες, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και προάγει την θεραπευτική διαδικασία. Η μυϊκή χαλάρωση συνεπάγεται και διανοητική χαλάρωση. Ουσιαστικά, το hot stones massage είναι ένα κορυφαίο anti-stress μασάζ.