Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο και οι ανάγκες του.
Θεραπείες μασάζ στηριζόμενες σε παραδοσιακές τεχνικές θεραπείας μέσα από το πρίσμα της Ολιστικής Θεραπευτικής. Ακούμε προσεκτικά, με ενσυναίσθηση, αγάπη και αφοσίωση τους θεραπευμένους και δημιουργούμε πρωτόκολλα θεραπειών, εξειδικευμένα και μοναδικά για τον κάθε άνθρωπο.

Θεραπευτικό μασάζ βαθέος ιστού / Deep tissue massage
Mια εξειδικευμένη τεχνική, που βοηθάει σημαντικά στο να χαλαρώσουν και να ξεμπλοκάρουν οι μύες, η σπονδυλική στήλη (αυχένας, πλάτη, μέση) και γενικά όλο το νευρικό και μυϊκό σύστημα του ανθρώπινου σώματος.

Ρεφλεξολογία / Reflexology
Μια επιστήμη, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Ολιστικό μασάζ / Holistic massage
Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν “Ολιστικό μασάζ” αυτό που καταλαβαίνουν είναι μασάζ σε όλο το σώμα.

Σιάτσου /Shiatsu
Άγγιγμα ευεξίας, για την αποκατάσταση και εξισορρόπηση της Ζωτικής Ενέργειας του σώματος

Χαλαρωτικό μασάζ / Relaxing massage
Το χαλαρωτικό μασάζ είναι το πιο διαδεδομένο είδος μάλαξης στον κόσμο.

Λεμφικό μασάζ /Lymphatic massage
Η λεμφική παροχέτευση με την τεχνική των ήπιων μαλάξεων (ή αλλιώς το λεμφικό μασάζ), αποσκοπεί στην αύξηση της ροής στο λεμφικό σύστημα.

Ζεστές πέτρες / Hot stones massage
To Hot stones massage (μάλαξη με ζεστές πέτρες) είναι μια τεχνική που έρχεται και αυτή από τους αρχαίους πολιτισμούς

Βεντούζες / Cupping massage
Οι βεντούζες όπως και οι περισσότερες εναλλακτικές τεχνικές θεραπείας μετράνε χιλιάδες χρόνια γνώσης και εφαρμογής.

Μασάζ κεφαλής / Indian Head massage
Κεφάλι…. Το Στέμμα του Σώματος
Προστατεύει ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος μας και εμπεριέχει όλες τις αισθήσεις μας.
Πηγή Κουμαντσιώτη / HOLISTIC THERAPIST
Η Πηγή Κουμαντσιώτη είναι Εναλλακτική, Ολιστική Θεραπεύτρια.Εκπαιδεύτηκε στην Life Therapy Academy στην Ολιστική θεραπεία και έχει ειδικότητα στην Ρεφλεξολογία, στο Shiatsou, στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική, στο Λεμφικό μασάζ (Λεμφική Παροχέτευση κατά Vooder ) και στο Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ (Thai massage). Επίσης έχει ειδίκευση στην σωματική αποτοξίνωση και σε θεραπείες με βεντούζες, ζεστές πέτρες (Hot Stones) και Moxa.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κρανιοιερής θεραπείας , Σωματικής ευφυΐας και Συμβουλευτικής .
Είναι εκπαιδεύτρια στις εναλλακτικές θεραπείες.
Εργάζεται από το 2006 ως θεραπεύτρια. Παράλληλα έχει αναπτύξει και είναι υπεύθυνη σε spa ξενοδοχείων.
Η εμπειρία της στις Ολιστικές θεραπείες και η επαφή της με εκατοντάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, την οδήγησαν στην δημιουργία και συνεργασία της με το (F)light School.

Το μασάζ έχει τις ρίζες του στην αυγή της ανθρωπότητας. Ενστικτωδώς ο άνθρωπος αγγίζει το μέρος που πονά. Η χρήση της αφής σαν θεραπεία είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση αφού μειώνει το στρες και οδηγεί σε ψυχολογική και σωματική χαλάρωση.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί των ανθρώπων γνώριζαν πως με τις μαλάξεις μπορούσαν να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν τραύματα και ασθένειες. Έτσι, δημιούργησαν διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές μασάζ προσαρμοσμένες στις παραδόσεις και τα έθιμά τους.
Υπάρχουν καταγραφές από όλους τους αρχαίους ανατολικούς και δυτικούς πολιτισμούς, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Μεσοποταμία, Αίγυπτο και Ελλάδα στους οποίους το μασάζ είχε κεντρικό ρόλο στις θεραπείες και συχνά οι θεραπείες μέσω της μάλαξης θεωρούνταν ιερές.
Ο ίδιος ο Ιπποκράτης (πατέρας της ιατρικής) θεωρούσε τις “εντριβές” απαραίτητη γνώση για τον καλό γιατρό και όπως έλεγε: “Ο καλός γιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές, γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή” και δίδασκε στους μαθητές του σχετικές τεχνικές. Επίσης, αναφέρει “τη φύση του όλου” του σώματος, την “αυτόματη ίαση” και την μετάδοση, από τα γερά μέρη στα υπόλοιπα.
Ο Δημόκριτος επιπλέον, αναφέρεται στην ενότητα των πάντων και την ορθότητα της ολιστικής αντιμετώπισης των ασθενειών.
Η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων σε συνδυασμό με το μασάζ ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Οι αθλητές στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν βότανα και αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με τεχνικές μασάζ (εντριβές) για να αποβάλουν από τους μύες τους τις συγκεντρώσεις τοξινών.
Στο Δυτικό Μεσαίωνα το μασάζ απέκτησε κακή φήμη, καθώς η κοινωνία κατηγόρησε τις “απολαύσεις της σάρκας” και την ανθρώπινη επαφή.
Όμως, το μασάζ επανήλθε στη Δύση από το Σουηδό γιατρό Pher Henrik Ling δημιουργώντας το γνωστό σε μας, Σουηδικό μασάζ.
Στις μέρες μας το μασάζ είναι πολύ διαδεδομένο στην Ασία και εξαπλώνεται πάλι γρήγορα στη Δύση με την διάδοση της “φυσιοθεραπείας” και των “εναλλακτικών” μορφών θεραπείας.