Ευλυγισία για όλους – Flexibility for all

Ευλυγισία σώματος και νου (εισαγωγικά μαθήματα βαθιάς κατανόησης της σωματικής ευφυΐας). Αναγνωρίζοντας την σύνδεση τους και επεκτείνοντας τη συνεκτικότητα μας στο εδώ και το τώρα!

Επιστρέφοντας στο “σπίτι μας-σώμα μας” πίσω σ αυτά που χάσαμε καθώς μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε ..

Εργαλεία μας είναι η hatha yoga, vinyasa, yin yoga, gentle yoga, ο διαλογισμός και το acro-flex. Σε κάθε μάθημα ανασύρουμε το κατάλληλο εργαλείο για να μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε σε προχωρημένες σωματικές στάσεις και να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις και τις αλληλεπιδράσεις του νου.

Ανασύροντας αρχαία γνώση που χάθηκε στο πέρας των αιώνων ..

Όλοι, μα όλοι, γεννηθήκαμε ευλύγιστοι!!!! Για να το διαπιστώσετε παρατηρήστε την ευλυγισία που διαθέτουν τα μωρά και τα παιδιά … Εύλογα τώρα θα αναρωτιέστε που χάθηκε το φυσικό προσόν με το οποίο γεννηθήκατε…
Οι μύες μας έχουν δυστυχώς περιοριστεί σε ελάχιστες κινήσεις, δηλαδή σε ατελή σύσπαση και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που χάσατε την ικανότητα της ευλυγισίας σας είναι αυτός.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς και να προσεγγίσουμε το θέμα ολιστικά, χρειάζεται να λάβουμε υπ’ όψιν και άλλους παράγοντες, όπως τη νοητική μας κατάσταση καθώς όσο άκαμπτοι είμαστε στις απόψεις μας ,τόσο άκαμπτο είναι και το σώμα μας. Ένας άλλος παράγοντας είναι η καταπίεση των συναισθημάτων και οι κοινωνικοί περιορισμοί από τα στερεότυπα που ακολουθούμε προκειμένου να είμαστε αποδεκτοί,  αγαπητοί και να ανήκουμε σε συστήματα (οικογενειακά, εργασιακά κ.α.). Τα καταπιεσμένα συναισθήματα κατοικούν μέσα στους μύες μας και μας καθιστούν άκαμπτους . Εδώ μέσα από την πρακτική θα ανακαλύψουμε μαζί τις απεριόριστες επιλογές μας .

Ας ελευθερώσουμε το σώμα μαζί και επειδή σώμα, ψυχή και νους είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ας ενεργοποιήσουμε την αυτοπαρατήρηση και ας μείνουμε άγρυπνοι και συνειδητοί σε όλες τις αλλαγές του νου και τις κινήσεις της ψυχής!

Σε ποιούς απευθύνεται :
Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες άνω των 15 ετών, όλων των επιπέδων μιας και ο δάσκαλος ενθαρρύνει όλους τους μαθητές διδάσκοντας τους τις  κατάλληλες ασκήσεις, στις κατάλληλες παραλλαγές ώστε να εξελιχθούν προσωπικά!