Γιατί Ρεφλεξολογία;

Η Ρεφλεξολογία είναι μια τεχνική που δουλεύουμε σε αντανακλαστικά σημεία του σώματος και όχι στην περιοχή που δυσλειτουργεί. Δηλαδή λειτουργεί στην περιοχή του ασυνείδητου και όχι του συνειδητού.

Ερώτηση: Τι σημαίνει αυτό;  Τι διαφορετικό ή τι παραπάνω θα μου προσφέρει;

Απάντηση: Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν δουλεύουμε με το σώμα σε θεραπευτικό επίπεδο είναι οι εσωτερικές αντιστάσεις. Π.χ. αν κάποιος υποφέρει από πόνους στην περιοχή του αυχένα, δεν μπορούμε να δουλέψουμε κατευθείαν στην συγκεκριμένη περιοχή, πρώτον, γιατί απαγορεύεται να αγγίξουμε περιοχή που έχει φλεγμονή και δεύτερον, όταν υπάρχει πόνος, δεν μπορούμε  να πιέσουμε την περιοχή, γιατί λόγο του πόνου, ασυναίσθητα το άτομο σφίγγεται μόλις νιώσει ότι κάποιος πάει να αγγίξει στο συγκεκριμένο σημείο. Δουλεύοντας στο ρεφλεξολογικό σημείο του αυχένα ο θεραπευόμενος ησυχάζει, χαλαρώνει και μετά από λίγη ώρα νιώθει ανακούφιση και ο πόνος έχει μειωθεί ή και τελείως εξαφανιστεί.

Ερώτηση: Αυτό σημαίνει  ότι το πρόβλημα λύθηκε; Είναι τόσο εύκολο;

Απάντηση: Όταν παίρνουμε ένα παυσίπονο και περνάει ο πόνος, σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε; Όχι βέβαια, αλλά μόνο ότι αναστάλθηκε ο πόνος. Με την Ρεφλεξολογία ενεργοποιούμε τη αναλγητική ικανότητα του οργανισμού και παράλληλα ξεκινάμε και την ενεργοποίηση της αυτοΐασης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί δίνουμε μια διέξοδο στον οργανισμό.

Ερώτηση: Όταν το πρόβλημα είναι πιο εσωτερικό; Π.χ. πονοκέφαλος

Απάντηση: Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι αποτέλεσμα μυϊκής δυσλειτουργίας (σφίξιμο) του αυχένα,  άγχους αλλά και καταπιεσμένων συναισθημάτων ή σκέψεων. Επίσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα και άλλων πολλών καταστάσεων, όπως κάποια παθολογία κ.λ.π.   Με τη Ρεφλεξολογία βοηθάμε το άτομο να χαλαρώσει βαθιά και ο οργανισμός να βρει την ισορροπία του, τότε αρχίζει τις κατάλληλες «επουλωτικές κινήσεις» .

Ερώτηση: …κι αν υπάρχει παθολογία;

Απάντηση: Από το ιστορικό που παίρνει ο ρεφλεξολόγος μπορεί να διακρίνει αν υπάρχει παθολογία και να προτρέψει τον θεραπευόμενο να επισκεφτεί τον ειδικό ιατρό. Ο ρεφλεξολόγος δεν είναι ιατρός ούτε κάνει διάγνωση. Μπορεί όμως να βοηθήσει από τη δική του πλευρά τον θεραπευόμενο να χαλαρώσει και να λειτουργήσει ήρεμα και αποτελεσματικά!

Κουμαντσιώτη Πηγή

Ολιστική θεραπεύτρια

Tags:
Κατηγορίες