Έπαθα ψύξηηηη… Τώρα τι κάνω;;;;;;

Ξαφνικά!!! Τίποτα δεν είχα!!! Ξαφνικά… πήγα να γυρίσω και «πιάστηκα»!

Αχ! Αυτά τα air condition… Αχ! Αυτά τα ρεύματα από τα ανοιχτά παράθυρα… Κι αυτό το ιδρώνω-στεγνώνω….

Ωραίο το καλοκαίρι, δε λέω, αλλά τα «αυχενικά» και τα «πιασίματα» έχουν την τιμητική τους. Απαραίτητα σαν καλοκαιρινά πανηγύρια!

Λοιπόν αγαπημένοι μου, για να βάλουμε τα πράγματα και ίσως και την πλατούλα μας στη θέση τους:

Πρώτον, τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά… και δεύτερον , όλοι θα τύχει να είμαστε κάτω από ένα aircondition ή σε ένα ρεύμα ή να ιδρώσουμε και να ξεϊδρώσουμε,  αλλά δεν πιανόμαστε όλοι, ούτε ξυπνάμε και δεν μπορούμε να γυρίσουμε το κεφάλι μας.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ας αρχίσουμε από το προφανές, το aircondition ή το «ρεύμα» είναι το μέσον που ενεργοποιεί το σύμπτωμα, δηλαδή ενεργοποιεί τον πόνο και την δυσκαμψία σε μια περιοχή.

Δεν είναι όμως η αιτία του προβλήματος.

Η αιτία συνήθως βρίσκεται πίσω από το σύμπτωμα και έχει σχέση με πιο βαθύτερες και πιο άυλες καταστάσεις, όπως οι σκέψεις μας, η ψυχολογική μας κατάσταση, οι πεποιθήσεις μας και γενικά με αυτό που είμαστε εσωτερικά.

Ξέρω, πως κάποιοι γρήγορα θα σκεφτείτε..  μα τι λέει; «Εγώ μια χαρά ήμουν… αν δεν είχα το air condition στην πλάτη μου, τίποτα δεν θα γινόταν!»

Λυπάμαι που θα σας ξεβολέψω… Το air condition, το ρεύμα του αέρα, ο ιδρώτας και άλλα πολλά… απλώς ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ μια κατάσταση που ήδη υπάρχει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η χρόνια σύσπαση των μυών, είναι μια κατάσταση που πολλές φορές δεν την αντιλαμβανόμαστε. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η έκφραση «σφίξε τα δόντια και προχώρα» είναι χαρακτηριστική και δηλώνει την ακούσια σύσπαση των μυών που προέρχεται από τις πεποιθήσεις μας. Πόσες φορές σφίγγουμε τα δόντια μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πολλοί άνθρωποι δε, το κάνουν και στον ύπνο τους, με τα γνωστά αποτελέσματα (πονοκεφάλους, πόνους έως σπάσιμο των δοντιών, εμβοές  κλπ.)

Σε ότι αφορά τώρα το μπλοκάρισμα στην περιοχή του αυχένα, της πλάτης ή της μέσης, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Η χρόνια σύσπαση των μυών δημιουργεί το μπλοκάρισμα και το πάγωμα των μυών της περιοχής  και έτσι έχουμε συμπτώματα όπως αυχενικό σύνδρομο , κύφωση, σκολίωση, εμβοές, ισχιαλγία, οσφυαλγία κλπ.

Το πρόβλημα από «μηχανικής» πλευράς τις περισσότερες φορές, λύνεται σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Η Ολιστική θεραπευτική έχει στη φαρέτρα της διάφορα όπλα- τεχνικές,  για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Η Ρεφλεξολογία για παράδειγμα είναι μία από τις εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές που λειτουργεί πολύ καλά και έχουμε θεραπευτικά αποτελέσματα ακόμα και από την πρώτη συνεδρία. Έχω πολλά περιστατικά με έντονα συμπτώματα που τα αντιμετώπισα δουλεύοντας στα ρεφλεξολογικά σημεία του σώματος και η ανακούφιση από τον πόνο ήταν άμεση.

Επίσης πολλά περιστατικά με συμπτώματα ισχιαλγίας, οσφυαλγίας ή αυχενικού  αντιμετωπίζονται με θεραπευτικό μασάζ και ειδικά με Μυϊκή Επεξεργασία Βαθέος Ιστού. Η συγκεκριμένη,  είναι τεχνική βαθιάς μάλαξης σε βαθύτερες ομάδες μυών με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε πρώτον χαλάρωση του μυϊκού και νευρικού συστήματος και δεύτερον  επαναφορά των μυών στην προηγούμενη υγιή τους κατάσταση. Με την Μυϊκή Επεξεργασία Βαθέος Ιστού το σώμα χαλαρώνει και συμπαρασύρει τον νου και την ψυχή!

Τώρα, από ψυχικής ή νοητικής πλευράς ένας καλά εκπαιδευμένος εναλλακτικός θεραπευτής, μπορεί να διακρίνει μέσα από τις σωματικές δυσαρμονίες και τις ψυχικές και να προτείνει στον θεραπευόμενο, τρόπους ή άλλους ειδικούς θεραπευτές,  που μπορούν να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Σαν επίλογο θα γράψω κάτι που μπορείτε να το θυμάστε όποτε κάτι συμβαίνει στο Σώμα σας.

Τα ΣΩΜΑΤΑ είναι Αθώα και Μιλούν πολύ!

Ακούστε τα!!!!

Κουμαντσιώτη Πηγή

Ολιστική θεραπεύτρια

Tags:
Κατηγορίες